novisrbljak (novisrbljak) wrote,
novisrbljak
novisrbljak

Categories:

О ЛИТУРГИЈСКОЈ ОБНОВИ, ПРЕПОРОДУ И РЕФОРМАМА


На сајту тзв. србског искуства и стила "Светосавље" коначно објављена књига архимандрит др Никодима (Богосављевића) "О ЛИТУРГИЈСКОЈ ОБНОВИ, ПРЕПОРОДУ И РЕФОРМАМА" која је својим ставовима (научним и несвађалачким, местимично и помирљивим, мада са јасним антиобновљенским закључком) изазвала  невиђену и неочекивану буру у владајућим новотарским круговима СПЦ, ал' што би се рекло: "Свако се чеше где га сврби" и "Немирна савест не да мира ..."

За случај да је скину са сајта (ако уследе срПско-белогардејски црвени телефони, и загранични притисак на оца гастарбајтера), дајемо линк за скидање и из наше "Ризнице".

Дајемо и линк на разговор архимандрита д-ра Никодима (Богосављевића), за емисију "Руски сат" од 05.04.2014. на тему „Руско богословље у 20. веку" и о књизи „О литургијској обнови, пепороду и реформама". Јест да су проДвер(јан)ске замлате, ал' понешто им промакне и да ваља, само ко паметан још има времена да с' замлаћује политиком и политикантима, ма у ком да су руву, а на чијем су круху то се поодавно зна.

Tags: Антиобновљенство, Књиге, Литургика, Новости, СПЦ, Црквена п(р)олитика, Црна гора, архим. д-р Никодим (Богосављевић)
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments