novisrbljak (novisrbljak) wrote,
novisrbljak
novisrbljak

Комплетан типик (богослужбене напомене) за 2021. годину.

Са закашњењем од око 3-4 месеца изашао је Комплетан типик (богослужбене напомене) за 2021. годину, захваљујући својим "сталним добављачима" и "инсајдерима" у могућности смо да вам представимо његову пдф и (што је не мање битно) бесплатну верзију.

Шта овде све пара уши и сврби памет, и шта се ту прогурава био би посао за "непристрасну" интердисциплинарну комисију не само богословског састава (за чије формирање наравно никад неће постојати консензус) ... али како-год немали труд је уложен, па ако ништа због тога ово "сочиненије" завређује пажњу.

Ипак, саветујем да се за сваки случај "помало" завирује у Руску онлајн верзију и више штампаних издања Моспата, а да се гледе празновања Србских светих држи србљачких препорука поч. патријарха Павла, а не (баш свих) у овом срПском типику изнетих.

Како у нашој СПЦ-и још увек по овом питању влада демократија (читај: "богослужбена анархија" или "баш ме брига"), то и неће бити сувише тешко "да се снађу" оним реткима којима је (још увек) стало до благочиног богослужења.
Tags: Богослужење, Новости, СПЦ, Типик
Subscribe

Recent Posts from This Journal

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments