novisrbljak (novisrbljak) wrote,
novisrbljak
novisrbljak

О 19-тогодишњици упокојења владике Данила (Крстића)

О 19-тогодишњици упокојења владике Данила (Крстића) некако ми "случајно" пада на памет владика Данило као 2. антиекумениста у СПЦ (1. је наравно преп. Јустин Ћелијски), свакако не онаквог типа какве данас имамо, и које је "њихова ревност" углавном извела из цркве, али сасвим и довољно јасан у ономе што излаже, и неколико његових (или њиме приређених) текстова у "Теолошким погледима" још "во времја оно" кад је био уредник овог некад најреномиранијег српског стручног теолошког часописа.

После срамног потписивања од већине "делегираних", наравно и српских архијереја измењене "православне" еклисиологије на прекојегодишњем Критском "саветовању", које за сад хвала Богу изгледа нико озбиљно и не схвата, па се и не труди да спроведе, барем код нас, "ситуације" у којој екуменисти безстидно вршљају и свакодневно се "самољавају" са милим им јеретицима, а они још увек декларативно или прећутно "благоверни" ћуте к'о тута-муте или чешу нокте, надајући се да ће њих некако да мимоиђе, и да ће да задрже и власт и част, да ће некако измирити своју службу "и Богу и мамону"  ... тек да се подсетим(о) шта је писао "тихи громогласник" ...

Судећи по неколико задњих постова рекло би се да ме срце више вуче тамо, него овамо ...
Update:

 • О БОРБИ ЗА ВЕРУ ДАНАС (излагање владике Данила на Православном сабрању у Минхену, који је организовала Руска Загранична Црква, крајем 1995. године).

Дељени албум на "Гугл-фотос" са владикиним фотографија покупљеним које-куде по интернету.

Таг: еп. д-р Данило (Крстић).
Tags: Антиекуменизам, Вечная память, Лично, еп. д-р Данило (Крстић)
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment