novisrbljak (novisrbljak) wrote,
novisrbljak
novisrbljak

In memoriam: Предраг Живковић - Тозовац (1936 + 2021)Мислили смо неће још ... иако смо се прибојавали, кад га је закачила ова "фамозна" корона. Без имало претеривања: најбољи, најкомплетнији - певач и композитор праве народне музике, лаф ...

Почивај у миру Тозо, за песме не брини, док је кафана и весеља, заљубљених и одљубљених ... без њих се неће моћи, а тада ће те се свако сетити ... Вечная память.

Просто не знам коју бих песму овде поставио, зато дајем линк за све песме, и линк за емисују "Тозовац за сва времена" (1. део и 2. део).

Update: ипак сам се "некако" одлучио за овај мајсторски дует са Цунетом.

Update 7. апр. 2021. г.: свидело ми се оно што је синоћ у емисији ТВ Курира његов кум Рале Рађеновић изјавио: Тоза је био Аристотел међу певачима; и док је други бесмртник српске народне песме Тома Здравковић у својим песмама оплакивао изгубљене љубави, Тозовац је својим песмама славио љубав, чак и у оним шаљивим и (помало) ласцивним, чије текстове нико није умео тако мајсторски да срочи као Тоза, да сви одма' схвате о чему се ради, а да никако не испадне јефтин или вулгаран.

Повезан пост: In memoriam: Предраг Гојковић - Цуне (1932 + 2017).
Tags: Вечная память, Народна музика, Предраг Гојковић - Цуне, Предраг Живковић - Тозовац, Тома Здравковић
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments