novisrbljak (novisrbljak) wrote,
novisrbljak
novisrbljak

Владика Стефан, корона и (дез)информативна служба СПЦ

Страшно ми је што скоро нико не вреднује чињеницу да је владика Стефан Шарић од првог до последњег дана, неуморно, по 12 сати дневно, ишао са волонтерима и носио хуманитарну помоћ, теглио кесе с брашном, тетрапаке млијека и картоне уља, посећивао бабе итд, радио милион ствари које већина нас не ради, укључујући првог мене. То медијски нико није испратио нити писао о томе. Није уопште занимљиво. Ја први уопште нисам ни знао да Спц даје неку помоћ, било коме.

Чим је добио прве симптоме отишао је у болницу, тестирао се, није се крио, заражавао друге, и сад је тамо и у тешкој је ситуацији. Укратко, понашао се најодговорније могуће, био волонтер и одговорни грађанин, али ипак вирус не бира.

Да смо у Енглеској или Америци, он би био херој, припадник елите и више класе који се бацио у борбу, сви би рекли како њихови попови храбро страдају са народом, не боје се, а наши се возају у џиповима. Овако пошто је Србин, по несрећи још и из Републике Српске, те поврх свега ипак се ради о СПЦ, а ми смо колективно жртве самопрезира, он је у нашим медијима само "сарадник Патријарха који је можда заразио још неке."

(Дејан Мачковић)
Tags: Дејан Мачковић, еп. Стефан (Шарић), еп. д-р Давид (Перовић)
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments